preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
UPUTE ZA KORIŠTENJE KNJIŽNICE ZA VRIJEME EPIDEMIOLOŠKIH MJERA

U knjižnici OŠ Stjepana Bencekovića dopušteno je posuđivanje knjiga bez korištenja čitaonice. Učenici za pomoć mogu zatražiti knjižničarku, učiteljicu razredne nastave ili učiteljicu hrvatskog jezika. Učenici se ne smiju samostalno kretati knjižnicom i posuđivati knjige. Pri ulasku u knjižnicu potrebno je dezinficirati ruke, držati odstojanje od 1,5 metara te ako je moguće, nositi masku. Posuđene knjige učenici vraćaju i odlažu na pult u knjižnici. 
 
Knjižničarka je dostupna učenicima u knjižnici u određeno vrijeme za pojedini razred. Pogledajte raspored po razredima.
vijesti

Učiti kako učiti Vijest ima dokument u privitku

Pedagoginja Dijana Držaić pripremila je za učenike savjete o tome na koji način učiti. Pogledajte u privitku.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Škrlac  datum: 10. 11. 2020. 22:16

Zajedno gradimo održivu budućnost

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Škrlac  datum: 4. 11. 2020. 18:28

Koronavirus - informacije za učenike Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici,

izrađena je knjiga o koronavirusu s ciljem da se upoznate s najvažnijim informacijama o virusu te kako se uspješno boriti protiv njega.

pedagoginja Dijana Držaić

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Škrlac  datum: 3. 11. 2020. 09:24
» Arhiva naših vijesti    
 


 

   Kodu

Kodu je novi vizualni programski jezik napravljen za stvaranje igara. Osmišljen je da bude dostupan za djecu i zabavan za svakoga. Nudi specijalizirane jedinice za vertikalno komuniciranje izvedeno iz scenarija igre.


Kodu je prvi put otkriven na prošlogodišnjem CES-u za Xbox 360. Sada je dostupan za PC kao javna beta inačica, a kako bi bio atraktivniji za škole. Škole ne trebaju nikakvu posebnu opremu. Učenici mogu početi graditi svjetove samo sa računalom i tipkovnicom.  Kroz Kodu, Microsoft uvodi djecu u programiranje pomažući im unaprijediti njihov dizajn, znanje matematike i vještine rješavanja problema.  Programski jezik također potiče studente da se uistinu bave s računalima, umjesto da ih pasivno doživljavaju.  Sa Kodu brzim kontrolama za unos i njegovim intuitivnim crtanim simbolima, omogućeno je definiranje pravila igre na vrlo jednostavan način, umjesto da se koristi neki složen programski jezik. Jezik je doista jednostavan i potpuno icon-based.  Program je izraženi i u fizičkom smislu, koristi koncepte kao što su vid, sluh, i vrijeme za kontrolu karaktera ponašanja.  Iako ne kao klasični programski jezici, Kodu može izraziti napredne koncepte dizajna igre u izravnom i intuitivnom načinu.
Microsoft Research poziva korisnike da kreiraju vlastite svjetove i nastave razvoj igara. Svatko sa sedam godina do 77 može stvoriti igru u nekoliko minuta. Kodu je preuzet više od 200.000 puta, prema Microsoft.  

Sada pogledajte video prilog za više informacija:

http://www.youtube.com/watch?v=mLy_EHoyTlQ&feature=youtu.be

PREUZIMANJE     http://fuse.microsoft.com/page/kodu

 

 

Pravo na besplatni prijevoz učenika

{C}Odlukom o socijalnoj skrbi (Službeni glasnik Grada Zagreba 12/11 i 19/11) utvrđeno je, između ostalih prava, i pravo na besplatnu godišnju ili mjesečnu pokaznu kartu ZET-a za učenike i studente.

Članak 37. Odluke glasi:

„Pravo na besplatnu godišnju ili mjesečnu pokaznu kartu ZET-a ako to pravo ne ostvaruju po drugoj osnovi, imaju učenici i studenti čiji su ukupni mjesečni prihodi po članu kućanstva jednaki ili manji od 2.000,00 kuna.
Korisnike prava iz stavka 1. ovog članka, na njihov zahtjev, utvrđuje gradski ured nadležan za obrazovanje, kulturu i sport, na temelju dokaza potrebnih za ostvarivanje prava (potvrda porezne uprave o visini dohotka i o imovnom stanju, potvrde o redovitom školovanju, potvrde o statusu redovitog studenta, odnosno apsolventa sa studentskim pravima, odnosno po potrebi i drugih dokaza).“

Sukladno odredbi članka 3. stavka 1. Odluke pravo na besplatnu godišnju ili mjesečnu pokaznu kartu ZET-a ostvaruju državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu i azilanti s boravištem u Gradu Zagrebu, kojima je odobren azil sukladno Zakonu o azilu.

ZAHTJEVI ZA OSTVARIVANJE PRAVA PODNOSE SE NA OBRASCIMA (Obrazac zahtjeva za ostvarivanje prava na besplatnu pokaznu kartu  i Obrazac izjave o članovima kućanstva) KOJI SU DOSTUPNI U SVIM PISARNICAMA PODRUČNIH UREDA GRADSKE UPRAVE I NA WEB-STRANICI GRADA ZAGREBA  i

Zahtjevi se mogu predavati u područnim uredima tijekom svakog radnog dana (od ponedjeljka do petka) od 8:30 do 15:30 sati:


- Centar - Ilica 25
- Črnomerec - Trg Francuske Republike 15
- Dubrava - Dubrava 49
- Maksimir - Petrova 116
- Medveščak - Draškovićeva 15
- Novi Zagreb - Avenija Dubrovnik 12
- Peščenica - Zapoljska 1
- Sesvete - Trg Dragutina Domjanića 4, Sesvete
- Susedgrad - Sigetje 2
- Trešnjevka - Park Stara Trešnjevka 2
- Trnje - Ulica grada Vukovara 56a

NEPOTPUNI ZAHTJEVI NEĆE SE RAZMATRATI.
POPIS ODOBRENIH ZAHTJEVA BIT ĆE OBJAVLJEN  NA OGLASNIM PLOČAMA GRADSKE UPRAVE I DOSTAVLJEN ZET-U.

OBRASCI:

/Besplatna_pokazna_karta_za_ucenike_i_studente.pdf

/Obrazac_zahtjeva_učenici,_studenti_0112.doc

/Obrazac_izjave_o_članovima_kućanstva_učenici,studenti_0112.doc

Priloženi dokumenti:
Djeca i kucanski poslovi-1.docx

TražilicaKalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


VRIJEME

 

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 12. 2012.

Ukupno: 173678
Ovaj mjesec: 180
Ovaj tjedan: 215
Danas: 27
preskoči na navigaciju