2018-11-02 14:35:39

Obilježavanje Dana jabuka i Dana kruha u produženom boravku

U obilju jesenskih plodova u našim krajevima posebno se ističe kraljica voća koja u listopadu ima i svoj dan - jabuka. Osim što je vrlo zdrava, rado ju jedemo jer je ukusna u svim oblicima - svježa, pečena ili kuhana.

Koliko je ukusna kuhana jabuka u kompotu uvjerili su se učenici produženog boravka koji su ga i sami pripremili. Učenici 1. razreda oprali su jabuke, učenici 2. razreda su ih ogulili, a učenici 3. razreda su kriške rezali na kockice. U vodu su dodali jabuke, malo šećera i cimeta, a zatim su nestrpljivo čekali deset minuta da se kompot skuha. Nakon što se ohladio, zadovoljno su ga kušali.

Nakon što su se okušali u pripravljanju jednostavnog jela, učenici su Dan kruha obilježili pripremanjem krušnih proizvoda. Kako bi im se što više približio put od brašna do gotovog peciva, učenici su uz pomoć pekara umijesili tijesto i oblikovali razna peciva. Uvjerili su se da posao pekara nije baš lagan, ali je zabavan igrajući se oblikovanjem tijesta, a posebno je lijepo vidjeti i jesti mirisan i rumen kruh koji sami naprave.

  Kristina Mišić     Fotogalerija

 


Osnovna škola Stjepana Bencekovića Zagreb