preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
UPUTE ZA KORIŠTENJE KNJIŽNICE ZA VRIJEME EPIDEMIOLOŠKIH MJERA

U knjižnici OŠ Stjepana Bencekovića dopušteno je posuđivanje knjiga bez korištenja čitaonice. Učenici za pomoć mogu zatražiti knjižničarku, učiteljicu razredne nastave ili učiteljicu hrvatskog jezika. Učenici se ne smiju samostalno kretati knjižnicom i posuđivati knjige. Pri ulasku u knjižnicu potrebno je dezinficirati ruke, držati odstojanje od 1,5 metara te ako je moguće, nositi masku. Posuđene knjige učenici vraćaju i odlažu na pult u knjižnici. 
 
Knjižničarka je dostupna učenicima u knjižnici u određeno vrijeme za pojedini razred. Pogledajte raspored po razredima.
vijesti

Novo slavno djelo, 4. r. Vijest ima dokument u privitku

Učenici 4. razreda OŠ Stjepana Bencekovića sudjelovali su u zajedničkom projektu nazvanom „Novo slavno djelo!“ koji je inspiriran dječjim romanom Mate Lovraka, Družba Pere Kvržice. Književno djelo potaknulo nas je na promišljanje o ljudskom nemaru i zapuštenoj kulturnoj baštini našeg zavičaja i njenim neiskorištenim potencijalima. Stoga smo odlučili odabrati jedan zapušteni objekt koji je izgubio svoju važnost i prikazati njegovu kompletnu vanjsku i unutarnju obnovu. Odlučili smo se za dvorac Erdödy u Kerestincu. Kroz izradu makete i plakata htjeli smo dočarati novi vizualni identitet dvorca. Cilj nam je bio barem malim dijelom pobuditi u odraslima odgovornost i krivnju za propadanje velebne ostavštine u našem zavičaju te ovom „lekcijom četvrtaša o slozi i zajedništvu“ osvijestiti potrebu djelotvornosti, proaktivnosti i renoviranja, preobrazbe i (pre)namjene objekta za dobrobit zajednice.

učiteljica Anita Vrbanić

 

Učenici 4. razreda su se izvrsno zabavljali kreirajući „Novo slavno djelo“ po uzoru na družbu Pere Kvržice. Uz organizaciju i podjelu poslova uspjeti smo izraditi maketu i prezadovoljni smo krajnjim rezultatom. Učiteljica nas je poticala i usmjeravala u radu. Bilo bi izvrsno kada bi ovakvo djelo četvrtaša zaista mogli ostvariti. Mi djeca bismo se sigurno dobro zabavljali i prilikom stvarne obnove dvorca, a onda... onda bismo dvorac ionako predali odraslima, ta morali bi. 

učenici 4. r.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Škrlac  datum: 1. 12. 2020. 10:26

Radionica o mentalnom zdravlju Vijest ima dokument u privitku

Učenici 4. razreda s pedagoginjom Dijanom Držaić razgovarali su o tome što je mentalno zdravlje i kako ga sačuvati. Zatim su učenici izradili maskote povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja te plakate sa savjetima kako sačuvati mentalno zdravlje i prikazom različitih situacija kada je narušeno mentalno zdravlje.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Škrlac  datum: 9. 11. 2020. 14:03
 


EKO priča prvog razreda!

EKO priča prvog razreda!

Kao eko škola želimo što više utjecati na svijest naših učenika I njihovih obitelji kako malim stvarima činimo puno za budućnost naše Planete. Sjetimo se da nismo vlasnici Zemlje, nego njeni zaštitnici I čuvari. Generacije koje dolaze imaju jednako pravo uživati u svim ljepotama Zemlje u kojima danas uživamo I mi. Ne budimo sebični I djelujmo već danas za bolje sutra!

S razvojem industrije i tehnologije, sve je više i više različitih kemijskih tvari u vodotocima kao što su npr. razni lijekovi, kozmetički proizvodi, boje, deterdženti, ulja … Možemo slobodno reći da su rijeke, jezera i potoci u današnje vrijeme postali „kokteli“ različitih kemijskih tvari.

Naučili smo I to da korištenjem kemikalija, osim što se neodgovorno odnosimo prema našem okolišu, zagađujemo i vlastiti organizam.

Ipak,  u našim domovima sve ili gotovo sve kemikalije učinkovito možemo zamijeniti prirodnim sredstvima i tako sačuvati naše zdravlje. U isto vrijeme činimo veliku stvar za budućnost naše Zemlje. Primili smo se posla, zasukali rukave I uz pomoć roditelja proizveli pravi eko deterđent za pranje rublja! Dali smo mu ime, vizualni identitet, a k tome jos I miriši na zaštitni znak naše škole I mjesta! Jagodu! J

Ako naš mali eko-krug pomogne  u stvaranju boljeg svijeta -učinili smo puno!

FOTOGALERIJA

 

                                                                                                                                                             Učiteljica 1. razreda

                                                                                                                                                             Sandra Koprivnjak

TražilicaKalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


VRIJEME

 

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 12. 2012.

Ukupno: 173678
Ovaj mjesec: 180
Ovaj tjedan: 215
Danas: 27
preskoči na navigaciju