preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
UPUTE ZA KORIŠTENJE KNJIŽNICE ZA VRIJEME EPIDEMIOLOŠKIH MJERA

U knjižnici OŠ Stjepana Bencekovića dopušteno je posuđivanje knjiga bez korištenja čitaonice. Učenici za pomoć mogu zatražiti knjižničarku, učiteljicu razredne nastave ili učiteljicu hrvatskog jezika. Učenici se ne smiju samostalno kretati knjižnicom i posuđivati knjige. Pri ulasku u knjižnicu potrebno je dezinficirati ruke, držati odstojanje od 1,5 metara te ako je moguće, nositi masku. Posuđene knjige učenici vraćaju i odlažu na pult u knjižnici. 
 
Knjižničarka je dostupna učenicima u knjižnici u određeno vrijeme za pojedini razred. Pogledajte raspored po razredima.
Zaštita podataka

25.05.2018. godine

Zaštita podataka

"Osobni podaci" znači svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi (u daljnjem tekstu: ispitanik); pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kaošto su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.

Imenovana službenica za zaštitu podataka u Osnovnoj školi Stjepana Bencekovića je Zrinka Babić, učiteljica razredne nastave.

Ostvarenje prava na zaštitu podataka temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679 (Službeni list Europske unije L 119/1 od 4.5.2016. godine) i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine broj 42/18.) može se zatražiti od Službenice za zaštitu podataka i to:

•      pisanim putem, uz naznaku "Zaštita podataka", na adresu: Osnovna škola Stjepana Bencekovića, Horvaćanski trg 1, 10436 Rakov Potok

•      elektroničkom poštom, s naslovom elektorničke pošte "Zaštita podataka", na e-adresu ured@os-sbencekovica-horvati.skole.hr

•      telefaksom, uz naznaku "Zaštita podataka", na broj: 01 6553133

•      osobnim donošenjem u tajništvo Škole radnim danom od 7:00 do 15:00 sati

Svaki roditelj kao nositelj roditeljske odgovornosti malodobnog djeteta, odnosno svaki ispitanik ima pravo podnijeti zahtjev za:

•      pristup osobnim podacima

•      dopunu osobnih podataka

•      ispravak netočnih osobnih podataka

•      brisanje osobnih podataka

•   ograničenje obrade osobnih podataka kada se osporava točnost podataka u vremenskom razdoblju koje je potrebno da se izvrši provjera točnosti podataka

•      prenosivost osobnih podataka

•      ulaganje prigovora na obradu osobnih podataka

Podnositelj zahtjeva nije obvezan navesti razloge podnošenja zahtjeva.

Zahtjev za ostvarenje gore navedenih prava može se podnijeti bilo kada.

Osnovna škola Stjepana Bencekovića dužna je najkasnije u roku od 30 dana od dana zaprimanja zahtjeva dostaviti odgovor na zahtjev.

Svi navedeni zahtjevi i dobiveni službeni odgovori oslobođeni su naknade. Iznimno, ako su zahtjevi očito neutemeljeni ili pretjerani Školaće naplatiti razumnu naknadu uzimajući u obzir administrativne troškove obrade zahtjeva.

Agencija za zaštitu osobnih podataka drugostupanjsko je tijelo u Republici Hrvatskoj, nadležno za rješavanje žalbi pojedinca čiji je zahtjev za pristup podacima ili odbijen ili na njega nije dan odgovor. Agencija je, također, nadležna za obavljanje nadzora nad provođenjem prava na ispravak netočnih ili brisanje nezakonito obrađenih podataka.

Prije podnošenja zahtjeva svaka osoba zainteresirana za zaštitu svojih podataka ima pravo zatražiti i dobiti informacije o svojim osnovnim pravima i načinu njihove zaštite.

Pitanja u odnosu na prava zaštite podataka mogu se uputiti ili Službenici za zaštitu podataka u Osnovnoj školi Stjepana Bencekovića ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Više o pravu na zaštitu podataka

Opća uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679
(Službeni list Europske unije L 119/1 od 4.5.2016. godine)

Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine broj 42/18.1 Odluka o imenovanju službenice za zaštitu podataka)

TražilicaKalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


VRIJEME

 

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 12. 2012.

Ukupno: 173678
Ovaj mjesec: 180
Ovaj tjedan: 215
Danas: 27
preskoči na navigaciju